Zwanger door eiceldonatie

Bij Bellyprint gaat het gesprek natuurlijk over zwangerschap. Een van de aanstaande moeders vertelde hoe bijzonder ze het vond om weer zwanger te zijn. Nieuwsgierig vraag ik of er iets speciaals is met deze zwangerschap.

Ja, ik ben zwanger door eiceldonatie….

Deze zin zorgde voor een verrassend gesprek, dit hoor je niet elke dag. En Maarten en Karina zijn heel open, omdat ze het belangrijk vinden om te vertellen dat zwanger raken niet vanzelfsprekend is voor iedereen en dat eiceldonatie een goede optie is.

Karina vertelde dat ze het syndroom van Turner heeft waardoor haar lijf nooit naar volwassenheid zou groeien. Op haar dertiende is ze hormonen gaan slikken, maar dan al weten dat een natuurlijke zwangerschap er nooit inzit…slik!

Maarten, die Karina ontmoet als ze begin twintig zijn, heeft altijd vertrouwen gehad dat ze er samen voor zouden gaan. Welke weg? Geen idee, maar het kwam wel op hun pad. En zo gebeurde het ook.

Bliss Belly Interieur

‘Karina: ach, ik hoef het kindje alleen maar te dragen, die eiceldonatie, dat is pas heftig en daar kon ik niets in betekenen’

Speciaal aan het verhaal van Maarten en Karina is dat zowel voor hun eerste zoon als voor dit baby’tje de eiceldonoren zelf hebben aangeboden om als donor op te treden. Karina: Het is een heel traject voor de vrouwen geweest en dat ze dit wilden doen

voor ons heeft ons respect. Je moet als eiceldonateur veel hormonen spuiten, ik kan daar niets aan veranderen, alleen er zijn. En gelukkig is het beide keren goed gegaan met het terugplaatsen van het eitje.

De welkomskoffie, waar het kennismaken en de mogelijkheden voor de Bellyprints doorspreken bij hoort, heeft geleid tot deze blog. Bij de thee zijn we verder gegaan met het bespreken van de pose en de 3D fotografie gaan maken, ze zijn ten slotte gekomen om Karina’s zwangere buik vast te leggen. En die zwangere buik is wel het vastleggen waard.

Ik was ontzettend onder de indruk van de kracht van hun verhaal, hun openheid en de fijne open sfeer tijdens de 3D fotografie. We voelen ons vereerd dat Maarten en Karina dit bijzondere moment met ons wilden delen door haar zwangere buik vast te leggen in een Bellyprint.